RHINOCELL ELEMEINK

A RHINOCELL egy Lego rendszerű építőelem szigetelő betonzsalu-rendszer.
A RHINOCELL építőelemek nagy sűrűségű expandált polisztirol (grafitos) gyöngyökből készülnek.

Az építőiparban és a piacon a RHINOCELL a leghatásosabb és legvastagabb ICF rendszerként elismert és többek között a leggazdaságosabban alkalmazható rendszer. Ez előnyösen hat a project anyagi költségeire, és az erre fordított munkára.

A RHINOCELL építési rendszer kevésszámú alkotórészének köszönhetően, a tervezés, kivitelezés és szállítás sokkal egyszerűbben kivitelezhető. Az alkalmazási területek lehetővé teszik a teherviselő falak, merevítő falak, pincefalak építését lakó- ipari- és intézményi épületeknél való felhasználást.

Jelenleg hat építőelem konfigurációt gyártunk és forgalmazunk.

RC25
RC30
RC35

RHINOCELL 25 BASIC
25x25x100 cm
U= 0,26 W/m²K
összesen 10 cm szigetelés
RHINOCELL 30 STANDARD
30x25x100 cm
U= 0,20 W/m²K
összesen 15 cm szigetelés
RHINOCELL 35
35x25x100 cm
U= 0,15 W/m²K
összesen 20 cm szigetelés

RC40
RC45
RC50

RHINOCELL 40 PASSZÍV
40x25x100 cm
U= 0,12 W/m²K
összesen 25 cm szigetelés
RHINOCELL 45
45x25x100 cm
U= 0,10 W/m²K
összesen 30 cm szigetelés
RHINOCELL PRÉMIUM +
50x25x100 cm
U= 0,09 W/m²K
összesen 35 cm szigetelés

RC E

RHINOCELL EGYÉB

Ismerjék meg a RHINOCELL termékek legfontosabb ismérveit.

Az anyag lelkét alkotó expandált polisztirol (grafitos) egyik legfontosabb tulajdonsága a kis sűrűséghez társuló nagy hőszigetelési érték. Előnyeként szokták még említeni a könnyű tömeget és megmunkálhatóságot. Ezen kívül jó terhelhetőséggel és felületi húzószilárdsággal rendelkezik.
A RHINOCELL Rendszer alkalmazásakor fő szempont a költségek csökkentése és a helyben kiöntött betonfalak sokoldalúságának növelése mellett az energia megtakarítás általi környezetvédelmi szempontok a mérvadóak.
RHINOCELL falazati rendszerünk kétoldali polisztirol rétege és a betonmag egy olyan rendszert alkot, mely vitathatatlanul jó hő-, és hangszigetelő képességén túl a nyomásszilárdságra, az időtállóságra, a megfelelően páraáteresztő és a hőtárolásra vonatkozó próbákat is kiállja, továbbá nem tartalmaz egészségkárosító anyagot.
A RHINOCELL falazó rendszer megfordítja az építkezés menetét: először a kiváló minőségű hőhídmentes hőszigetelő épületburok épül fel, aztán kapja meg a masszív hordozó magot, mint egy erős „csontvázat”, biztosítva az épület masszívvitását, tartósságát. Igazán csak a vastag hőhídmentes hőszigeteléssel lehet egy épület hőigényét drasztikusan csökkenteni. Ma már nem kísérletek bizonyítják, hogy a fűtés költségének akár 90%-át is meg lehet takarítani.

A műanyag átkötők nagyszerűen kötik össze az elemeket, biztosítják, hogy a betonacél ne mozduljon el, miközben eszközként szolgál a szárazfalak merevítőjeként, a burkolásnál és az ideiglenes merevítésnél.

Hazánkban a RHINOCELL ICF építési rendszer az RC50 Premium+ elemcsaládja a 35 cm szigetelésével a legvastagabb szigetelő beton zsalurendszer!

Az expandált polisztirolból (grafitos) és az újrahasznosítható műanyagból készült merevítők olyan betonzsaluzatot képeznek, ami az előírt függőleges és vízszintes betonacélhoz illeszkednek. Átmeneti merevítés általában csak a függőleges és vízszintes síkba állításhoz szükséges.
Az RHINOCELL építési rendszer a helyén marad és a ma elérhető legjobb szigetelést biztosítja, amely az épület egész élettartamára érvényes energia megtakarítást garantál Önnek.

Jellemzők:

100%-ban újrahasznosítható
Az épület teljes élettartama alatt energiát spórolhatunk.
A végtelen szigetelés örökéletű élettartamot biztosít a betonnak
Jobb szigetelési értékek nagyobb üvegfelületet biztosítanak
Stabil hőmérséklet hideg pontok nélkül a beton hő tömegének és a folytonos szigetelésnek köszönhetően, ez a vastag hőszigetelő burok az egész szerkezet mentén megvédi a falakat a „Hő elemmé” válástól

Az épületek melegek télen és hűvösek nyáron
Erős, masszív szerkezet
Kevesebb hulladék/szemétszállítási költség
Kevesebb hulladék, mint a hagyományos zsaluzásnál
A RHINOCELL egy lépésben egyesíti a formázási, zsaluzási és szigetelési lépéseket

Ha kérdése van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk.